Proč jíst kváskový chléb?
Není nad to, když jíme něco, co nám opravdu chutná, a zároveň to dělá dobře našemu organismu.
- Je lépe stravitelný, nezatěžuje trávení
- Obsahuje zdraví prospěšné bakterie
- Pravidelná konzumace zlepšuje zdraví střev
- Obsahuje méně lepku ( kvásek jej v průběhu fermentace požírá)
- Kváskový chléb nenadýmá
- Má více minerálů, antioxidantů a vitamínů
Díky delšímu kynutí těsta s kváskem se odbourává kyselina fytinová, která odvádí z těla důležité minerály
Kváskový chleba navíc
pomáhá čistit krev,
upravuje trávení,
posiluje svaly i nervový systém
Vláknina působí aktivně proti civilizačním chorobám, snižuje hladinu cholesterolu, je prevencí cukrovky a má prebiotický účinek v tlustém střevě (prevence rakoviny)
Chléb tvoří základ výživové pyramidy. Jedná se totiž o významný zdroj energie, vitaminů řady B, železa, vápníku a samozřejmě vlákniny, jíž je v naší stravě stále nedostatek.