Proč jíst kváskový chléb?

Není nad to, když jíme něco, co nám opravdu chutná, a zároveň to dělá dobře našemu organismu. 

  • Je lépe stravitelný, nezatěžuje trávení
  • Obsahuje zdraví prospěšné bakterie
  • Pravidelná konzumace zlepšuje zdraví střev
  • Obsahuje méně lepku ( kvásek jej v průběhu fermentace požírá)
  • Kváskový chléb nenadýmá
  • Má více minerálů, antioxidantů a vitamínů

Díky delšímu kynutí těsta s kváskem se odbourává kyselina fytinová, která odvádí z těla důležité minerály

Kváskový chleba navíc 

pomáhá čistit krev, 

upravuje trávení, 

posiluje svaly i nervový systém

Vláknina působí aktivně proti civilizačním chorobám, snižuje hladinu cholesterolu, je prevencí cukrovky a má prebiotický účinek v tlustém střevě (prevence rakoviny)

Chléb tvoří základ výživové pyramidy. Jedná se totiž o významný zdroj energie, vitaminů řady B, železa, vápníku a samozřejmě vlákniny, jíž je v naší stravě stále nedostatek.